Aluminium Kozijnen

Blyweert aluminium kozijnen

Download de brochure van Rescara

De profielen van aluminium kozijnen

De aluminium kozijnen worden vervaardigd van geïsoleerde profielsystemen welke voldoen aan de eisen die gelden voor inbraakwerendheid klasse 2 (NEN 5096). Deze wettelijke verplichte kwaliteitseisen hebben betrekking op het Bouwbesluit en Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). De hoekverbindingen worden geperst c.q. geschroefd. De stijlen en dorpels worden allen doorgeschroefd. Uw raam of deur is bijzonder duurzaam, stabiel en uiterst stevig. Kromtrekken en vervormingen door het gewicht van het glas zijn onmogelijk.
Openslaande delen worden standaard naar binnendraaiend (draai-kiep) geleverd, maar ook naar buiten draaiende ramen en deuren zijn uiteraard mogelijk.

De constructie

Alle aluminium profielen voldoen ruim aan de eisen volgens SKG en VMRG. Alle profielsystemen zijn gecertificeerd met betrekking tot wind-, waterdichtheid en stijfheid. In de elementen zijn op een esthetisch verantwoorde wijze voorzieningen aangebracht voor beluchting en afwatering. Kozijnopeningen zijn voorzien van elastisch blijvende TPE dichting. Draaidelen of vaste ramen in het kozijn worden eveneens voorzien van deze zelfde afdichting, zodat een dubbele tochtwering ontstaat.
De elementen worden met een ultramodern en volledig geautomatiseerd machinepark gefabriceerd, waardoor een constante hoge kwaliteit gewaarborgd is. Deze productie vindt plaats onder strenge kwaliteitsbewaking.

Kleuren

De standaardkleur van de profielen is glad crèmewit. Tegen een geringe meerprijs kunt u een keuze maken uit diverse kleurstellingen. De colorlaag geeft uw kozijnen zeker een extra dimensie. Dus:

Basiskleur kozijnen (binnen- en buitenzijde):   CREME Ral 9001 en
Basiskleur draaidelen (binnen- en buitenzijde): CREME Ral 9001

Of…

Basiskleur kozijnen en draaidelen binnenzijde: CREME Ral 9001 en
Buitenzijde color in kleur op raam en/of kozijn:DENNENGROEN
Ral 6009, STAALBLAUW Ral 5011, ANTRACIETGRIJS Ral 7016 of CREMEWIT Ral 9001
  
Nb.:andere kleuren op aanvraag*

Hang- en sluitwerk en Veiligheidsbeslag

Draaikiepramen en terrasramen (“tuindeuren”) zijn eenhands- bedienbaar d.m.v. een aluminium raamkruk (optioneel afsluitbaar) en voorzien van een meerpuntsluiting (PKM).  Toegangsdeuren hebben 3-dimentionale verstelbare aluminium deurbanden c.q. deurscharnieren en een 3-puntsluiting (PKM). Verder een profielcilinderslot met 3 bijpassende sleutels, een massieve, lichtmetalen deurkruk of wisselgarnituur met langschild of een standaard deurduwer buiten. Voor de inbraakwerendheid en uw veiligheid, worden glaslatten aan de binnenzijde van de elementen aangebracht.

Beglazing

Alle door PlanKozijn aangeboden elementen zijn standaard voorzien van KOMO gecertificeerd HR++ glas. Alle thermopaneglas wordt geplaatst volgens de normen NEN 3576 - NPR 3577. De glasdikten zijn conform NEN 2608. HR++ glas is voorzien van een argon gasvulling en heeft een zeer goede isolerende werking. Dit scheelt absoluut in de stookkosten. Nadeel van HR++ glas is dat het aan de buitenzijde van het glas condensatie kan geven, dit komt voor bij grote temperatuurverschillen.

Glastype

U-waarde

Besparing per jaar*

Enkelglas

6,0

geen

Standaard Isolatieglas

2,8

€ 325 Euro

HR+ Glas

1,2 - 1,6

€ 476 Euro

HR++ Glas

1,2

€ 530 Euro

Serrebouw

Het bouwen van een serre of een kleine aanbouw is ook een van de dingen waar u voor bij PlanKozijn terecht kunt. Wij bezitten de expertise om voor elke beurs een serre op maat te ontwerpen en neer te zetten.