Kozijnaansluiting en montage


Voor een juiste montage van al onze kunststof- en aluminium kozijnen wordt er voordien een stelkozijn aangebracht.

Overige informatie
Montage zonder stelkozijn
Hollandprofiel in stelkozijn

Systeemomschrijving Kunststof Kozijnen

De profielen

Alle kunststofkozijnen zijn uitgevoerd als meerkamersysteem met aanslagafdichting. De elementen worden vervaardigd van hoogwaardige kwaliteitsprofielen welke voldoen aan de strengste keuringseisen. Wij leveren kozijnen van het merk “Schüco”, “Gealan” of “Profalis” voorzien van KOMOKEUR.

De constructie

Alle kunststof elementen van PlanKozijn hebben een verzinkt stalen binnenwerk. Daardoor ontstaat een degelijke, duurzame en veilige constructie tot in lengte van jaren. Hoekverbindingen worden homogeen in verstek gelast, tussenstijlen worden geschroefd.
In de elementen zijn op een esthetisch verantwoorde wijze voorzieningen aangebracht voor beluchting en afwatering. Kozijnopeningen zijn voorzien van elastisch blijvende TPE dichting. Draaidelen of vaste ramen in het kozijn worden eveneens voorzien van deze zelfde afdichting, zodat een dubbele tochtwering ontstaat.

Download hier de brochure Acrycolor kunststof kozijnen

Productie van de kozijnen

De elementen worden met een ultramodern en volledig geautomatiseerd machinepark gefabriceerd, waardoor een constante hoge kwaliteit gewaarborgd is. Deze productie vindt plaats onder strenge kwaliteitsbewaking.

Kleuren

De standaardkleur van de profielen is glad crèmewit. Tegen een geringe meerprijs kunt u een keuze maken uit diverse kleurstellingen. De gekleurde houtnerffolie c.q. acrylcolorlaag geeft uw kozijnen zeker een extra dimensie. Dus:

Basiskleur kozijnen (binnen- en buitenzijde): CREME Ral 9001 en
Basiskleur draaidelen (binnen- en buitenzijde): CREME Ral 9001

Of…

Basiskleur kozijnen en draaidelen binnenzijde: CREME Ral 9001 en
Buitenzijde renolitfolie of acrylcolor in kleur op raam en/of kozijn:DENNENGROEN
Ral 6009, STAALBLAUW Ral 5011, ANTRACIETGRIJS Ral 7016 of CREMEWIT Ral 9001

Nb.:andere kleuren op aanvraag*

Hang- en sluitwerk en Veiligheidsbeslag

Draaikiepramen en terrasramen (“tuindeuren”) zijn eenhands- bedienbaar d.m.v. een aluminium raamkruk (optioneel afsluitbaar) en voorzien van een meerpuntsluiting (PKM). Toegangsdeuren hebben 3-dimentionale verstelbare aluminium deurbanden c.q. deurscharnieren en een 3-puntsluiting (PKM). Verder een profielcilinderslot met 3 bijpassende sleutels, een massieve, lichtmetalen deurkruk of wisselgarnituur met langschild of een standaard deurduwer buiten. Voor de inbraakwerendheid en uw veiligheid, worden glaslatten aan de binnenzijde van de elementen aangebracht.

Beglazing

Alle door PlanKozijn aangeboden elementen zijn standaard voorzien van KOMO gecertificeerd HR++ glas. Alle thermopaneglas wordt geplaatst volgens de normen NEN 3576 - NPR 3577. De glasdikten zijn conform NEN 2608. HR++ glas is voorzien van een argon gasvulling en heeft een zeer goede isolerende werking. Dit scheelt absoluut in de stookkosten. Nadeel van HR++ glas is dat het aan de buitenzijde van het glas condensatie kan geven, dit komt voor bij grote temperatuurverschillen.

 

Glastype

U-waarde

Besparing per jaar*

Enkelglas

6,0

geen

Standaard Isolatieglas

2,8

€ 325 Euro

HR+ Glas

1,2 - 1,6

€ 476 Euro

HR++ Glas

1,2

€ 530 Euro

*mogelijke besparing, hier zijn geen rechten aan te ontlenen.


Garanties

 

Garantie

Kunststof elementen

10 jaar

Hang- en sluitwerk

5 jaar

Isolatieglas

10 jaar

Montage

10 jaar

 

Bouwkundige constructie

Wij gaan ervan uit dat de bouwkundige constructie zelfdragend is en dat een lateiconstructie aanwezig is.
De kozijnen kunnen geen constructieve sterkte opnemen m.b.t. het doorzakken van metselwerk en vloeren.

Maatvoering en tekeningen

Door PlanKozijn wordt met behulp van o.a. een mesfix (hoogtemeter) de maatvoering van de kozijnen bepaald. Aan de hand van deze maten en de offerte- en/ of bouwtekeningen worden de werktekeningen gemaakt, waarna wij de materialen bestellen en de kozijnen in productie nemen.

Onze kunststofkozijnen kunnen door coëxtrusie worden voorzien van slag- en krasvast acrylaathars. Zelfs bij geleidelijke uitwisseling van raamelementen zijn ook na jaren kleurverschillen nagenoeg niet vast te stellen. De kozijnen hebben een bouwdiepte van 115 mm zodat ook bij vervanging van oude ramen de ontstane beschadigingen van de muur volledig worden afgedekt. U ziet door de dieptewerking van dit “Holland”profiel nauwelijks het verschil met een traditioneel gelakt houten kozijn! Onze slagvaste en weekmakervrije PVC kozijnen worden exact op maat geleverd en alle profielen worden voorzien van thermisch verzinkt staal. Aldus worden stabiliteit en kleurvastheid gecombineerd met de perfecte isolatie van kunststof. Ze zijn zeer onderhoudsarm en ook voldoen ze aan strenge kwaliteitskeurmerken. Er kan geleverd worden in de meeste Ralkleuren. Ramen en deuren worden standaard voorzien van inbraakvertragend beslag en hoogrendementsglas.

Draaikiepramen

In Nederland kom je ook steeds vaker zogenaamde “draai-kiep”ramen tegen. In de kiepstand bied dit raam een prima ventilatiemogelijkheid. Het grootste voordeel van zo’n raam is dat deze naar binnen open gaat en dat zodoende ook de ramen op de bovenverdieping gewoon van binnen uit zijn schoon te houden door simpelweg het raam te openen.

Ventilatie

Genoeg frisse lucht in uw woning is een absolute “must” voor uw welzijn.
Het is een misvatting als u denkt dat zo nu en dan een raam openzetten voldoende is voor een gezond leefklimaat binnen in uw woning. Een continue luchtstroom is bijzonder belangrijk voor uw gezondheid en dat van uw huisgenoten.
Onze kozijnen worden standaard voorzien van HR++ glas. Dit glas isoleert dermate goed in vergelijking met normaal enkel of dubbel glas, dat het volgens het Bouwbesluit obligaat is in elk leefvertrek voldoende luchtcirculatie te hebben door te ventileren. Onze fraaie vormgegeven regelbare ventilatietroosters van Ducoton zullen zeker winst opleveren in uw streven om altijd voldoende frisse lucht toe te voeren in elk woonvertrek.

Download de folder Aralco Klepventilatieroosters